Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Пилешка супа с картофи и фарфалини

Пилешка супа с картофи и фарфалини

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 пилешки бутчета
1 глава кромид лук
1 морков
2-3 с. л. пасирани домати
2-3 картофа
3/4 ч. ч. фарфалини (вид паста)
1-2 щипки чубрица на вкус
сол и черен пипер
1 яйце
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода. Извадете ги и ги обезкостете. В същата тенджера сипете нарязания лук, морков, варете няколко минути и добавете картофите и доматите. Малко преди да свалите от огъня, върнете пилешкото месо и фарфалините (италианска паста). Добавете подправките и оставете да къкри на слаб огън.

През това време разбийте яйцето с млякото и брашното и добавете от бульона. Разбъркайте добре и сложете на печката да клокне 2-3 пъти. Изсипете застройката в тенджерата и оставете да преври за кратко. По желание поръсете с нарязан магданоз.


Продукти: пилешки бутчета, пилешко месо, лук, моркови, домати, картофи, фарфалини, чубрица, сол, черен пипер, яйца, прясно мляко , брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пилешка супа
Пилешка супа без застройка

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пилешка супа с картофи и фарфалини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear