Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле фрикасе

Пиле фрикасе

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 броя пилешки бутчета
1 с.л. масло
1 с.л. олио
2 с.л. брашно
3 броя жълтъци
4 с.л. кисело мляко
сок от половин лимон
сол
магданоз
черен пипер (ако ястието се консумира от малки деца, не е препоръчително да се слага)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бутчетата се сваряват, обезкостяват и месото се накъсва на дребни парчета. В тенджера се слагат олиото и маслото и като се загреят се добавя брашното. Бърка се непрекъснато да се позапържи леко и се сипва пилешкият бульон - около литър. След малко се добавя и месото. В отделна купа се разбъркват жълтъците с млякото и лимоновия сок. Сместа постепенно се добавя в ястието на тих огън и се бърка още пет - шест минути. Поднася се топло като всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.


Продукти: пилешки бутчета, пилешко месо, краве масло, олио, брашно, яйца, кисело мляко, сок от лимон, сол, магданоз, черен пипер

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пиле фрикасе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама