Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пияната калугерка

Пияната калугерка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
1 ч.ч захар
1 ½ ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч смлени орехи

за сиропа:
1 ч.ч захар
2 1/2 ч.ч вода
3 с.л какао
80 г. масло
80 мл. коняк

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата много добре с миксер. Добавяме захарта и продължаваме дълго да разбиваме до хубав пухкав крем. Пресяваме задължително 1 ½ ч.ч брашно в отделен съд. Вътре слагаме 1 бакпулвер. Постепенно прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме. Кашата става много надигната и пухкава от яйцата. Прибавяме най-накрая 1 ч.ч смлени орехи. Преди това сме ги изчистили и смелели с машинка. Намазваме тава или форма за торта от по-големите с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Пече се и се оставя да изстине. Слагаме вода в тенджера или дълбока каселола. Във водата слагаме захарта, какаото и поставяме на котлона. Разбъркваме от време на време. Трябва захарта да се стопи. След като заври, намаляме котлона и слагаме маслото и коняка и оставяме леко да къкри. Махаме като стане готов сиропа. Поливаме студеният сладкиш с горещ сироп. Поливаме навсякъде да попие. След като изстине режем на парчета.


Продукти: яйца, захар, брашно, бакпулвер, орехи, вода, какао, краве масло, коняк

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пиян кекс

Последни статии

Как да станете на-добрият млад готвач

Как да станете на-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пияната калугерка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама