Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела

Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 ябълки - леко кисели
2/3 пакетче канела
1 ½ ч.ч бяло брашно
3 яйца - XL
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч бяла захар
½ ч.ч бяла захар - за карамела
½ пакетче от 125 г. масло
5 с.л олио
3-4 с.л алкохол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното с бакпулвера със сито в подходящ съд. Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме продължително с миксер докато сместа си утрои обема. Към кашата слагаме олиото и разбиваме. Прибавяме брашното с бакпулвера постепенно, не наведнъж, като продължаваме да разбиваме с миксера. Най-накрая за аромат слагаме 3-4 с.л алкохол. Разбъркваме с лъжица и оставяме настрана.

В подходящ съд, например касерола, слагаме на котлона ½ ч.ч захар и карамелизираме докато стане кехлибарен цвят. След като стане готов карамела веднага го изсипваме и разстиламе равномерно преди да се втвърди на дъното на тава с падащо дъно. След като изстине леко намазваме с маслото.

Обелваме ябълките и ги почистваме от семките и ненужната вътрешност. Нарязваме ги на полумесеци. Нареждаме ги плътно на дъното на тавата. Поръсваме с 1/3 пакетче канела. Върху ябълките внимателно с лъжица изсипваме кашата. Заглаждаме добре. Печем в загрята на 170 градуса фурна до суха клечка. След изпичане махаме ринга и обръщаме сладкиша върху чиния и махаме дъното на тавата. Оставяме сладкиша да изстине.
Поръсваме сладкиша с 1/3 пакетче канела отгоре.


Продукти: ябълки, канела, брашно, яйца, бакпулвер, захар, краве масло, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Обърнат сладкиш с вишни и праскови
Обърната торта с киви без печене

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама