Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни джинджифилови сладки Линцер
Коледни джинджифилови сладки Линцер
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 чаени чаши брашно
125 гр масло
1/2 чаена чаша кафява захар
3/4 чаена чаша мед
1 яйце
2 ч.л. сух, смлян джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
сладко по избор за залепване
Маслото се разбърква със захарта, меда и яйцето докато захарта се разтопи. Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта и постепенно се добавя към маслото и меда. От тестото се оформят няколко топки и се прибират в хладилника за поне час, за да стегне и да е по-лесно за точене.
Сладките се пекат на застлана с хартия за печене тава, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-15 минути или докато леко се зачервят. Залепват се една за друга със сладкото.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглеждат много вкусни!
Ако желаете, може да сложите линк към Коледни джинджифилови сладки Линцер
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова