www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Велина Стойкова на 10 Декември 2014

Коледни джинджифилови сладки Линцер

Необходими продукти
3 чаени чаши брашно
125 гр масло
1/2 чаена чаша кафява захар
3/4 чаена чаша мед
1 яйце
2 ч.л. сух, смлян джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
сладко по избор за залепване

Маслото се разбърква със захарта, меда и яйцето докато захарта се разтопи. Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта и постепенно се добавя към маслото и меда. От тестото се оформят няколко топки и се прибират в хладилника за поне час, за да стегне и да е по-лесно за точене.

Сладките се пекат на застлана с хартия за печене тава, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-15 минути или докато леко се зачервят. Залепват се една за друга със сладкото.