Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кисело зеле с ориз в тенджера

Кисело зеле с ориз в тенджера

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кисела зелка
2 ч.ч топла вода
100 мл. олио
черен пипер млян - на вкус
1-1 1/2 ч.л червен пипер лекo лют
1 ч.ч ориз
1 глава едрозърнест бял лук-малка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кисело зеле с ориз в тенджера

Взимаме една малка кисела зелка. Нарязваме зелката на две половина и после пак през средата, за да ни е по лесно да си я режем след това. Режем киселото зеле на лентички не много дълги. Слагаме ги в купа. В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно, която предварително сме почистили. Задушаваме лукчето в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Ползвам бял по едричък ориз. Слагаме ориза и него вътре и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен. Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червеният пипер и разбъркваме. Най-накрая слагаме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона на тихо да се готви яденето. Вече готово яденето го сипваме горещо в чиния и хапваме с хляб или сухари.Да ви е сладко!


Продукти: кисела зелка, вода, олио, черен пипер, червен пипер, ориз, лук

Тагове: Българска кухня, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кисело зеле с ошав
Кисело зале с ориз в гювеч
Кисело зеле с боб
Кисело зеле с ориз

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кисело зеле с ориз в тенджера


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама