www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 11 Февруари 2018

Кисело зеле с ориз в тенджера

Необходими продукти
1 кисела зелка
2 ч.ч топла вода
100 мл. олио
черен пипер млян - на вкус
1-1 1/2 ч.л червен пипер лекo лют
1 ч.ч ориз
1 глава едрозърнест бял лук-малка

Взимаме една малка кисела зелка. Нарязваме зелката на две половина и после пак през средата, за да ни е по лесно да си я режем след това. Режем киселото зеле на лентички не много дълги. Слагаме ги в купа. В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно, която предварително сме почистили. Задушаваме лукчето в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Ползвам бял по едричък ориз. Слагаме ориза и него вътре и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен. Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червеният пипер и разбъркваме. Най-накрая слагаме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона на тихо да се готви яденето. Вече готово яденето го сипваме горещо в чиния и хапваме с хляб или сухари.Да ви е сладко!