Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с млечен крем и сметана

Еклери с млечен крем и сметана

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша брашно
1/2 каф.чашка олио
1 супена лъжица краве масло
4 яйца
щипка сол

за крема:

2 чаени чаши прясно мляко
1/2 пакетче десертно нишесте (или повече при необходимост за по-голяма гъстота на крема)
1 ванилия
5 супени лъжици захар (или на вкус)
1 яйце
1 пакетче суха сладкарска сметана и прясно мляко, колкото е необходимо за разбиване на сметаната според указанията на опаковката

за глазурата:

1 ч.лъжица какао
1 суп.лъжица захар
1-2 суп.лъжици краве масло
1 супена лъжица вода
1 чаена лъжичка нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Правим парено тесто, като слагаме водата, олиото и маслото с щипка сол да заври. Изключваме котлона и сипваме наведнъж брашното. Бъркаме докато се образува тесто и се събере на топка. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. След това прибавяме постепенно яйцата и образувалото се хомогенно тесто слагаме в шприц или в найлонова торбичка и шприцоваме еклери в намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка. Шприцоваме на разстояние, за да не залепват при печене. Изпичаме еклерите в по-гореща фурна около 200 градуса.

Приготвяме крема, като слагаме 1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко със захар, маслото и 1 ванилия да заври. Дръпваме от котлона и прибавяме смесени яйце, нишесте и 1/2 чаена чаша прясно мляко. Връщаме на котлона и с непрекъснато разбъркване сваряваме крем. Готовият крем оставяме да се охлади, покрит с полиетиленово фолио, за да не хване коричка. Разбиваме сметаната с прясно мляко според указанията на опаковката и смесваме с охладения млечен крем.

Еклерите пълним с крема и гарнираме с глазура, която приготвяме като смесваме маслото, какаото, захарта, водата и слагаме на котлона. Като се смесят добре и маслото се разтопи, прибавяме размито в малко вода нишесте. Със сварената глазура украсяваме еклерите.


Продукти: вода, брашно, олио, краве масло, яйца, сол, прясно мляко, нишесте, ванилия, захар, сметана, какао

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Еклери
Еклери - II вариант
Еклери - III вариант
Еклерова торта

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар10 Декември 2013
Диана Димитрова
Мммм... страхотни са!!!



Ако желаете, може да сложите връзка към Еклери с млечен крем и сметана


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear