Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Браунис с Маскарпоне

Браунис с Маскарпоне

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. краве масло
100 г черен шоколад
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. натурално какао
1/2 ч.ч. сирене маскарпоне
3 яйца
2 ванилии
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол

За глазурата:
100 г черен шоколад
6 с.л. сметана
3 с.л. краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона. В купа натрошете шоколада и излейте горещото масло върху него. Оставете да престои 30 секунди и разбъркайте докато шоколадът се разтопи.

Пресейте какаото в захарта. С дървена лъжица разбъркайте маскарпонето и ванилията с яйцата, които трябва да са престояли поне 30 минути на стайна температура. Бъркайте до получаване на гладка смес. Прибавете внимателно брашното и солта. Прибавете какаото и захарта при непрекъснато бъркане и внимателно започнете да изливате цялата смес към разтопения шоколад с маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес.

Загрейте фурната и разтопете малко масло в квадратна тавичка. В тавичката изсипете сместта и я заравнете. Браунис с маскарпоне се пече около 45 минути или докато по клечката не полепват трохички.

Готовият сладкиш се изважда и се охлажда в тавичка с ледена вода. През това време пригответе глазурата. Натрошете шоколада в купа. Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона и добавете сметаната. Излейте горещата смес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна смес. Топлата глазура се излива равномерно върху охладения браунис.

Оставя се в хладилника да се охлади напълно. Нарязва се на парчета и се поднася.


Продукти: краве масло, черен шоколад, захар, натурално какао, сирене маскарпоне, яйца, ванилия, брашно, сол, сметана

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Брауни с ядки
Брауни с крем сирене

Последни статии

Как да станете на-добрият млад готвач

Как да станете на-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Шоколадова фантазия!
Аватар17 Септември 2011
Анелия Терзиева
Oпределено ще го изпробвам-изглежда уникално!@


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Браунис с Маскарпоне


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама