Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Бобена чорба от белен боб

Бобена чорба от белен боб

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. белен боб без люспа
1 глава лук
2 моркова
1 чушка
1/2 с.л. сол
2 щипки чубрица
магданоз
олио
оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Беленият боб се измива добре и се слага в тенджера с 2 литра вода.След като заври водата се сменя. Добавят се нарязаните на ситно лук, моркови, чушка. Беленият боб се вари 30 минути и накрая се добавят чубрицата, солта и олио на вкус. Може да се добави 1 нарязан домат.

Поднесете супата поръсена с нарязан магданоз. Подправете я с оцет и става много вкусна.


Продукти: белен боб, лук, моркови, чушки, сол, чубрица, магданоз, олио, оцет

Тагове: Постни ястия, Българска кухня, Бързи рецепти, Лесни рецепти, Рецепти за Тодоровден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар03 Април 2012
Нина Райчева
Почти изцяло вече готвя с белен боб. Става доста по - бързо от стандартното и не дразни стомаха.



Ако желаете, може да сложите връзка към Бобена чорба от белен боб


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама