Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница аламинут
Баница аламинут
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 чаена чаша натрошено сирене
50 гр. настърган кашкавал
щипка сол
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
брашно колкото поеме
50 гр. краве масло
Смесваме добре всички продукти в голяма купа, като содата се добавя към киселото млялко, а брашното се пресява. Сместа, която се получава, трябва да е малко по-гъста от кексово тесто. В намазана с олио и поръсена с брашно тава изсипваме сместта за "баницата" и отгоре поставяме маслото на малки кубчета. Печем за около 20-30 мин. в предварително загрята фурна. Поднасяме топла.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Срещала съм освен тези две наименования и "персийски тутманик" - нямам идея защо
при нас такава баница се нарича бъркана баница
Ако желаете, може да сложите линк към Баница аламинут
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова