Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Вкусна медена торта

Вкусна медена торта

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 готови рула без глазура
1/2 пакет малки меденки
400 мл прясно мляко
1 крем Оле без варене
200 мл течна сметана
2 с л пудра захар
1 ч ч сок от компот череши или захарен сироп
1 банан
1 портокал
шепа смлени орехи
бял и черен шоколад за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Готовите рула се нарязват на парчета по 1 см. Приготвя се крема. В купа се разбива прясното мляко с кремчето, за 3 минути с миксер е готово. Отделно се разбива сметаната с пудрата захар. Отделя се малка част за украса. Останалата смесваме и разбъркваме с крема.

Във форма с отключване нареждаме един ред от рулото, с четка леко сиропираме. Намазва се с част от крема. Нареждат се кръгчета банан, крем, следват меденките, потопени в сиропа, отгоре пак крем и последен ред от парченца руло и завършваме с крем.

Оставя се да стегне в хладилник за 1-2 часа. Изважда се, сваля се ринга и поставяме в чиния. Украсява се с резени портокал, настърган бял и черен шоколад, а отстрани със смлени орехи и шоколадови пръчици. Тортата става бързо и е много вкусна ! Да ви е сладко !


Продукти: меденки, прясно мляко, крем Оле без варене, сметана, пудра захар, сок от компот, банани, портокали, орехи, шоколад

Тагове: Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Меден сладкиш
Меден сладкиш - II вариант
Торта от рула с крем и банани
Торта с медени бисквити
Торта с рула

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Вкусна медена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear