Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с праскови, стафиди и какао

Торта с праскови, стафиди и какао

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч сок от компот от праскови
праскови от компот
2/3 пакетче нишесте Ванилия
600 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 ч.ч стафиди
3 с.л какао
6 с.л захар
3 бр. ванилови блатове - 21/21см.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Използвам 3 бр. ванилови блатове на фирма „Суит плюс – Варна”.

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л за захар за сладост. В 100 мл. вода слагаме 2/3 от нишестето ванилия и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не да остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване. Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме го след като е готов крема. Малко го оставяме настрани.

Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема. Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него втория блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч жълти стафиди. Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне поръсваме с цедка отгоре с какао. Режем я на 9 парчета.


Продукти: компот от праскови, ванилия, нишесте, прясно мляко, вода, стафиди, какао, захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Торта с праскови
Торта с готови блатове
Торта с готови блатове и портокали

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Торта с праскови, стафиди и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама