Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с праскови, стафиди и какао

Торта с праскови, стафиди и какао

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч сок от компот от праскови
праскови от компот
2/3 пакетче нишесте Ванилия
600 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 ч.ч стафиди
3 с.л какао
6 с.л захар
3 бр. ванилови блатове - 21/21см.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Използвам 3 бр. ванилови блатове на фирма „Суит плюс – Варна”.

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме отгоре. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л за захар за сладост. В 100 мл. вода слагаме 2/3 от нишестето ванилия и разбъркваме, за да може да се разтвори добре, а не да остане твърдо. След като почти се е сварило прясното мляко прибавяме нишестето. Бъркаме непрекъснато до готовност и сгъстяване. Бъркаме без да спираме, за да не останат бучки. Дърпаме го след като е готов крема. Малко го оставяме настрани.

Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки парчета. Върху напоения първи блат мажем с крема. Отгоре редим нарязаните праскови плътно една до друга. Пък слагаме слой от крема. Слагаме върху него втория блат и го напояваме със сок от компота по същия начин. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч жълти стафиди. Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и отгоре го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне поръсваме с цедка отгоре с какао. Режем я на 9 парчета.


Продукти: компот от праскови, ванилия, нишесте, прясно мляко, вода, стафиди, какао, захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Торта с праскови
Торта с готови блатове
Торта с готови блатове и портокали

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Торта с праскови, стафиди и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама