Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с козуначен венец, сладко и орехи

Торта с козуначен венец, сладко и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 бр. козуначен венец с шоколад - от 450 гр.
1 л. прясно мляко
100 мл. вода
1 пакетче нишесте Какао
1 малко бурканче сладко от сливи
2/3 ч.ч орехи
4-5 с.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтваряме в 100 мл. вода 1 пакетче нишесте какао. Разбъркваме с лъжица, за да се разтвори добре нишестето. Слагаме 1 л. прясно мляко в тенджера на котлона да се свари. В прясното мляко добавяме 4-5 с.л захар на вкус, но не повече, защото ще има домашно сладко от сливи в тортата. Към края на варенето добавяме нишестето при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти достатъчно го дърпаме. Оставяме го да изстине малко.

Почистваме орехи. Смиламе 2/3 ч.ч почистени ядки с машинка за мелене. Нарязваме 1 козуначен венец с шоколад на тънки филии. Козуначеният венец е от 450 гр. /Хасковски/. В тава за торта с помощта на малък черпак разстиламе тънък слой крем. Следва ред козуначени филии. Мажем ги после с помощта на лъжица с домашно сладко от сливи. Върху тях поръсваме с малко орехи. Следва пак ред крем, но по-голям слой, пак филии от козуначеният венец, сладко от сливи, малко орехи. Всичко се повтаря до изчерпване на количеството. Завършваме с ред крем. Кремът попива, защото този тип козуначен венец е пухкав, мек и рехав. Става много вкусна торта. Оставяме я да стегне за 4 часа покрита с фолио на студено. Вече готова режем на парчета.


Продукти: козуначен венец, прясно мляко, нишесте, какао, сладко от сливи, орехи, захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Козуначена пита
Торта от готови рула с два вида крем
Торта от рула с крем и банани

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Торта с козуначен венец, сладко и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама