Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници » рецепта Тиквеник с готови кори

Тиквеник с готови кори

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори за баница (фини)
1 кг настъргана тиква
150 мл олио или масло
200 г смлени орехови ядки
1 пакетче канела
1 ч. ч. захар
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата. Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло. Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.


Продукти: кори за баница, тиква, олио, краве масло, орехи, канела, захар, пудра захар

Тагове: Сезонна кухня, Рецепти за Бабинден

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Септември 2011
Илияна Димова
Чудесен е! Много вкусен десерт!


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Тиквеник с готови кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама