Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Свежа лимонова торта

Свежа лимонова торта

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 яйца
9 с.л. захар
9 с.л. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
кората на един лимон

за крема:
250 мл вода
сокът на един лимон
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
2 жълтъка

за глазурата:

2 белтъка
4 с.л. пудра захар

за гарниране:
орехови ядки
лимонови корички
мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За блата: Разбийте белтъците със захарта с миксер. Прибавете постепенно жълтъците и продължавайте да разбивате. Прибавете лъжица по лъжица брашното, заедно с бакпулвера и разбъркайте до хомогенна смес. Прибавете настърганата кора на един лимон. Върху хартия за печене, изпечете два блата, като разделите сместа.

За крема: Във вряща вода добавете сока на един лимон и захарта. На тънка струйка прибавяйте размитото в малко вода брашно и бъркайте до сгъстяване. Свалете крема от котлона и прибавете жълтъците. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

За глазурата:
Разбийте белтъците с пудрата захар с миксер до сгъстяване. Сглобете тортата, като намажете блатовете с крема и ги слепите. Намажете и отгоре. Изсипете глазурата и загладете. Гарнирайте с орехови ядки, лимонови корички и свежа мента или маточина.


Продукти: яйца, захар, брашно, бакпулвер, лимони, вода, брашно, захар, пудра захар, орехи, мента

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Свежа лимонова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама