Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Шоколадови пасти с карамелен крем

Шоколадови пасти с карамелен крем

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
5 яйца
150 г захар
130 г брашно
2 с.л какао
100 г разтопен шоколад

за крема:
500 мл + 300 мл сметана
1 ч.ч захар
1 ч.л масло

за ганаша:
100 мл сметана
100 г черен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват на сняг заедно със захарта. Добавят се жълтъците, шоколада и накрая пресятото брашно и какао, като се бърка вече на ръка.

Разделете сместа на три и изпечете три квадратни блата. Карамелизирайте захарта заедно с маслото. Към карамела добавете 100 мл загрята сметана. Бъркайте докато се усвои и свалете от котлона. Оставете да се охлади (но не напълно) и го добавете към 500 мл разбита сметана. Бъркайте докато се получи гладък крем.

Намажете между блатовете с карамеления крем, а отгоре с разбита сметана (на тънък слой). Загрейте сметаната и към нея добавете шоколада. Разбъркайте до гладкост. Оставете в хладилника за 30 минути и разбийте с миксера до необходимата гъстота. Нарежете и украсете пастичките с шоколадовия ганаш по ваш вкус.


Продукти: яйца, захар, брашно, какао, шоколад, сметана, краве масло, черен шоколад

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Шоколадови пасти
Пастички от какаово руло и млечен крем
Пастички с какаова глазура

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Пастичките са много сполучливи!



Ако желаете, може да сложите връзка към Шоколадови пасти с карамелен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама