Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Шоколадов маскарпоне чийзкейк

Шоколадов маскарпоне чийзкейк

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
60 г. какаови бисквити
30 г. краве масло
100 г. лешници

За крема:
100 г. натурален шоколад
250 г. сирене маскарпоне
250 г. крема сирене
2 големи яйца
80 г. тъмнокафява захар

За глазурата:
50 г. натурален шоколад
30-40 мл. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се смилат или натрошават и се размесват с разтопеното краве масло. В тавичка се запичат лешниците, докато станат златисто кафеникави. Половината лешници се счукват и се прибавят към бисквитите. Сместа се слага на дъното на форма с диаметър 18 см (аз нямам такава и ползвах 26 см-ова, но сложих още 3-4 бисквити и малко масло). Сместа се притиска добре и се пече при 150 градуса около 15 минути. Докато блатът се пече се приготвя крема.С миксер се разбиват на пухкав крем маскарпонето и крема сиренето. Прибавят се едно по едно яйцата и захарта и отново всичко се разбива. В микровълнова печка (или на водна баня) се разтопява шоколада. Когато поизстине малко се изсипва при останалите продукти и се бърка с  дървена лъжица до получаването на хомогенна смес. Добавят се и останалите лешници.

Когато е готов блата се оставя да се охлади и тогава се слага отгоре крема. Връща се във фурната при 150 градуса и се пече около час и петнадесет минути. По време на печенето доста бухва, затова формата трябва да е по-висока. След като се охлади кейкът спада. Когато е изстинал напълно, сложете глазурата, приготвена по следния начин: Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня) и към него се прибавя по малко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.

Отгоре украсете по желание с фигурки от марципан и за празник кейкът може да замени тортата.


Продукти: какаови бисквити, краве масло, лешници, натурален шоколад, сирене маскарпоне, крема сирене, яйца, тъмнокафява захар, прясно мляко

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (4)


Изглежда много вкусно!
Аватар27 Септември 2011
Илияна Димова
Благодаря много! Чакам с нетърпение!
Аватар27 Септември 2011
Az-gotvia.bg
Да, скоро планираме да пуснем рецепта за захарен фондан за моделиране на фигурки.
Аватар27 Септември 2011
Илияна Димова
Чудесен сладкиш! Розичките са много красиви, може ли да се приготви домашен марципан за тях?



Ако желаете, може да сложите връзка към Шоколадов маскарпоне чийзкейк


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама