Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питки от пълнозърнесто брашно

Питки от пълнозърнесто брашно

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг пълнозърнесто брашно
2 яйца
200 гр прясно мляко
200 гр кисело мляко
1 к. ч. смлян сусам
1 к. л. сол
1 к.л. захар
1 к.ч. олио
1 кубче мая
маково семе за поръсване
олио за намазване на танвичката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтваряме маята в 100 гр хладко мляко, като добавяме захарта и солта. В купа пресяваме брашното. Към брашното прибавяме яйцата, олиото, разтворената мая, останалото прясно и кисело мляко, смленият сусам. Омесваме меко тесто, завиваме го и го оставяме да втаса. Когато удвои обема си, го премесваме отново.

Оформяме малки топчета или фитилчета и ги нареждаме в затоплена и подмазана тава. Отгоре ги разрязваме леко на кръстче и поръсваме маково семе. Оставяме ги около 10 минути и ги изпичаме.


Продукти: пълнозърнесто брашно, яйца, прясно мляко, кисело мляко, сусам, сол, захар, олио, мая, маково семе, олио

Тагове: Здравословни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар13 Януари 2013
Tanya Doycheva
Тези хлебчета съм виждала да предлагат в много ресторанти и винаги съм искала да науча рецептата :)) Благодаря, Веси :) Ще я изпробвам някой ден.



Ако желаете, може да сложите връзка към Питки от пълнозърнесто брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама