Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши

Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

350 гр. брашно от лимец
200 гр. типово брашно
1 ч.ч кисело мляко
2 яйца
7 с.л олио
60 мл. топла вода
1 ч.л суха мая
1 ч.л захар
1/4 ч.л сол
1 белтък за намазване с 2 с.л олио
200 гр. сирене
3 бр. кренвирши свински пушени
1 щипка розмарин
бял сусам - за поръсване
2 с.л олио за намазване на купата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашната. Първо ги отмерваме и слагаме в купа. Правим дупка по средата. Стопляме малко водата и в нея слагаме 2 с.л от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме. След като се активирала около за 15 мин. я изсипваме при брашното. Чукваме вътре 2 яйца, олиото и киселото мляко. Прибавяме розмарина и солта. Разбъркваме с ръка. После прехвърляме върху набрашнена маса. Замесваме меко тесто. Омесеното тесто го слагаме в купа, намазана с малко олио и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 части. От всяка част правим равни по размер топки колкото топка за тенис. Слагаме ги върху набрашнена маса и покриваме с кърпа. Всяка топка разточваме с набрашнена точилка, за да не лепне. Нарязваме на дребно пушените кренвирши и сиренето. Слагаме ги в купа и разбъркваме, за да се смесят добре сиренето и кренвиршите. Разточваме всяка топка на кръг и слагаме 2-3 с.л от сместа и загръщаме краищата. С ръце оформяме овали. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете, като ги оформяме. Всички оформени овали ги режем с нож на две места по средата. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 белтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги с бял сусам. Печем приготвените закуски на 180 гр. докато се изпекат.


Продукти: брашно от лимец, типово брашно, кисело мляко, яйца, олио, суха мая, захар, сол, сирене, кренвирши, розмарин, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки от пълнозърнесто брашно
Питки с ленено брашно
Питки със сирене и кренвирши
Питчици със сирене

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear