Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита за църковен празник!

Пита за църковен празник!

Разпечатай

от готварската книга на Ваня Георгиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 кубче прясна мая
2 яйца + 1 белтък
400 мл. прясно мляко
2 с. л. кисело мляко
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
около килограм брашно

за намазване на корите:
разтопено масло
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио за намазване на втасалата пита

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Замесваме тесто, което оставяме на топло и покрито с домакинско фолио да втаса за около 30 минути. След това го разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размера на тавата, мажем ги с масло и ги редим една върху друга. Срязваме ги на осем триъгълника, но не до края. Завиваме триъгълниците като ги застъпваме. Разточваме едната от останалите две топки тесто и режем с резачката. Слагаме решетката върху другата топка тесто. Поставяме в средата на питката. Втасва за около 40 минути. Мажем с разбития жълтък с мляко и олио и поръсваме със сусам и маково семе. Печем на 160 градуса за около 40 минути.


Продукти: мая, яйца, прясно мляко, кисело мляко, захар, сол, олио, брашно, краве масло

Тагове: Българска кухня, Пита за кръщене, Пита за сватба

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Празнична пита за Трифон зарезан
Празнична погача
Празнична погача за Васильовден
Празнична погача `Коледна звезда`
Празнична пита слънчоглед

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пита за църковен празник!


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама