Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита Хризантема

Пита Хризантема

Разпечатай

от готварската книга на Албена Асенова-Писева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.л. захар
1/2 пакетче суха мая
240 мл топла вода
около 800 г брашно
240 мл олио
240 мл прясно мляко
1 с.л. сол
1 яйце
200 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита Хризантема

Активираме маята с малко топла вода и захарта и изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта. Замесваме тесто и го оставяме настрани да почива. След това разбъркваме белтъка и натрошеното сирене. Разточваме тестото на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти, широки 3-4 см. В ненарязания край наръсваме сиренето и навиваме на руло, като започваме с края, в който е сиренето. Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме застлали хартия за печене. Оставяме тестото да втаса приблизително 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко. Печем на 180 градуса. Щом питката се опече се намазва с олио и се покрива с кърпа.


Продукти: захар, мая, брашно, олио, прясно мляко, сол, яйца, сирене

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питка Хризантема

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пита Хризантема


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама