Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ориз с моркови, копър и печурки

Ориз с моркови, копър и печурки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 бр. пресни печурки - големи
½ морков
½  лук
2 с.л  пресен копър
2 с.л масло
½ ч.ч бисерен ориз
4 ч.ч вода
сол на вкус
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме в дълбок тиган маслото да се сгорещи. Почистваме лука. ½ лук го режем на ситно. Гъбите ги почистваме и ги режем на половина и после по дължина на тънки филийки. Морковът го почистваме. Настъргваме ½ морков на ситното ренде. В маслото слагаме лука и ориза. Преди това почистваме ориза ако е нужно и го измиваме. Използваме бисерен ориз на Крина в случая. Разбъркваме с дървена лъжица. Като стане оризът прозрачен добавяме настъргания морков и печурките. Разбъркваме пак с дървена лъжица. Подправяме със сол и млян черен пипер. Като се задуши добавяме 2 ч.ч гореща вода. Аз си сварих вода в кана паралелно. Разбъркваме. Намаляме огъня. Нарязваме на ситно пресен копър. Добавяме копър и разбъркваме. Доливаме още 2 ч.ч. Слагаме капак отгоре. Разбъркваме често. При намален огън ориза ще си поеме водата. Вече готов става пухкав и вкусен. Сипваме.


Продукти: гъби, печурки, моркови, лук, копър, краве масло, ориз, вода, сол, черен пипер

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ориз с маслини, лук и чубрица
Ориз с гъби, моркови и маслини

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Ориз с моркови, копър и печурки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear