Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с какао и шоколадов крем

Мъфини с какао и шоколадов крем

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч.ч прясно мляко
2/3 ч.ч захар
1 ч.л кафява захар мусковадо
3 с.л какао
5 с.л шоколадов крем
1/2 ч.ч олио
2 ч.ч брашно
12 ч.л с връх шоколадов крем за пълнеж
1/2 пакетче бакпулвер - от 15 гр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

½ пакетче бакпулвер от 15 гр. го слагаме в купа с 2 ч.ч брашно и го пресяваме с цедка или малко сито. В купа разбиваме с миксер 2 яйца, 2/3 ч.ч бяла кристална захар и 1 ч.л кафява захар Мусковадо за аромат. След като стане на пухкава смес добавяме 1 ч.ч прясно мляко и ½ ч.ч олио и продължаваме да разбиваме. Прибавяме брашното по малко и разбиваме. Най-накрая слагаме какаото и шоколадовия крем и отново разбиваме с миксера до гладко еднородна смес, като гледаме шоколадовия крем да се смеси добре с другите съставки. Слагаме книжни кошнички в 12 формички за кексчета или във форма за 12 мъфини. Изсипваме от сместа до половината във всяко. После по средата слагаме по 1 ч.л с връх шоколадов крем във всяко. Следва отново от кашата докато се запълнят формите с книжните кошнички. Печем мъфините в загрята на 180 гр. фурна до суха клечка.


Продукти: яйца,, прясно мляко, захар, кафява захар, какао, шоколадов крем, олио, брашно, бакпулвер

Тагове: Мъфини, Кексчета

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Мъфини с какао
Мъфини с какао и ментов шоколад
Мъфини с какао и шоколад
Мъфини с какао и сладко

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мъфини с какао и шоколадов крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear