Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с банан и ябълка

Мъфини с банан и ябълка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца - големи
1/2 ч.ч  захар
1 ч.ч. брашно
5 с.л. кисело мляко
125 г. масло
1/2 ябълка
1 банан
6 г. бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изкарваме на стайна температура краве маслото, млякото и яйцата. Разбиваме захарта с яйцата с миксер. Прибавяме маслото, киселото мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното отделно, заедно с 1/2 бакпулвер. Към сместа прибавяме брашното постепенно и разбиваме всичко с миксера до гладка смес. Обелваме и почистваме ябълката и я режем на малки кубчета. Обелваме банана и го режем на кубчета. Прибавяме плодовете в кашата и разбъркваме с лъжица. Слагаме книжни форми във формата за мъфини и с лъжица сипваме по равно и заглаждаме. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Сместа е за 12 бр. мъфини.


Продукти: яйца, захар, брашно, кисело мляко, краве масло, ябълки, банани, бакпулвер

Тагове: Мъфини, Кексчета

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Бананови мъфини
Мъфини с банан
Мъфини с банани
Мъфини с ябълка и канела

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мъфини с банан и ябълка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама