Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мидички с кайма и ронена чебрица

Мидички с кайма и ронена чебрица

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/3 мая
чубрица - на вкус
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
1 малка глава лук
250 г кайма
4 с.л. олио -  за пържене на каймата с лука
2 1/3 ч.ч. брашно
1 белтък
1 щипка захар
1/2 ч.л. сол
3 с.л. олио
50 мл вода
100 мл прясно мляко
семена - смес от ким и сусам
1 с.л. олио -  за намазване с жълтъка
1 жълтък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресявам брашното. Правя си кладенче. Разбивам в купичка белтъка. Стоплям си млякото и в него размивам маята с щипка захар и 1 с.л. брашно. Слагам го в кладенчето. Добавям водата, щипка сол, разбит белтък, 3 с.л олио. Замесвам. После доомесвам върху набрашнен плот тестото. Оставям го да втаса покрито с кърпа на топло за 30 мин.

Каймата я овкусявам със сол, черен пипер и ронена чубрица. Нарязвам на ситно лука. През това време си запържвам в 4 с.л. сгорещено олио лука и каймата, докато остане на трохи, но не и да е суха. Сместа оставям да изстине леко.

Разбивам в отделна купичка жълтъка с 1 с.л. олио.

Върху набрашнен плот си разточваме листи. Режем с голям кръг. Остатъците доомесваме. Пак точим лист, режем кръгове и така, докато свърши тестото. Кръговете слагаме в уреда за мидички. Аз я наричам мидичка. Правя различни видове теста и я ползвам. И така по една лъжица супена си слагам от сместа с каймата, лука и подправките. Затварям и притискам формичката. Нареждам ги върху тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат всички мидички за около 35 мин.

Вече готови ги мажем със сместа от олио и жълтък с помощта на четка. Ръсим със смесица от сусам и ким. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се изпекат, ги слагаме в подходящ съд. Хапваме за закуска, но може и когато очакваме гости.


Продукти: мая, чубрица, сол, черен пипер, лук, кайма, олио, захар, прясно мляко, семена, ким, сусам, яйца

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Мидички

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Мидички с кайма и ронена чебрица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear