Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Маслинов пастет

Маслинов пастет

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. черни маслини
5-6 с.л зехтин
2 с.л сок от лимон
5 листенца пресен босилек
сол на вкус
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме маслините от костилките. Слагаме ги в купа и ги пасираме много добре с пасатор. Добавяме 5-6 с.л зехтин Екстра върджин. Подправяме с малко сол и черен пипер. Солта трябва да е малко, защото маслините може да са от по - солените. Маслините, които използвах са големи и месести. Отцеждаме от жълт лимон 2 с.л сок и го добавяме при другите съставки в купата. Разбъркваме всичко. Накъсваме 5 листенца от пресен босилек. Пасираме отново всичко много добре с помощта на пасатор. След като направим маслиновия пастет го слагаме в малка купичка и украсяваме с 2 листенца прасен босилек. С пастета можем да си мажем филийки препечен хляб или брускети.


Продукти: маслини, зехтин, лимони, босилек, сол, черен пипер

Тагове: Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пастет от маслини

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Маслинов пастет


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear