Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Маслинов пастет

Маслинов пастет

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. черни маслини
5-6 с.л зехтин
2 с.л сок от лимон
5 листенца пресен босилек
сол на вкус
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме маслините от костилките. Слагаме ги в купа и ги пасираме много добре с пасатор. Добавяме 5-6 с.л зехтин Екстра върджин. Подправяме с малко сол и черен пипер. Солта трябва да е малко, защото маслините може да са от по - солените. Маслините, които използвах са големи и месести. Отцеждаме от жълт лимон 2 с.л сок и го добавяме при другите съставки в купата. Разбъркваме всичко. Накъсваме 5 листенца от пресен босилек. Пасираме отново всичко много добре с помощта на пасатор. След като направим маслиновия пастет го слагаме в малка купичка и украсяваме с 2 листенца прасен босилек. С пастета можем да си мажем филийки препечен хляб или брускети.


Продукти: маслини, зехтин, лимони, босилек, сол, черен пипер

Тагове: Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пастет от маслини

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Маслинов пастет


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама