Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Лъжлив хайвер

Лъжлив хайвер

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ ч.ч пшеничен грис
2 ч.ч вода
1 глава лук
сокът на ½ лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 яйце
110 мл. олио
¼ ч.л сол
¼ ч.л. лимонтозу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лъжлив хайвер

Слагаме 110 мл. олио в мерителен съд. Прибавяме 1 яйце и ¼ ч.л сол и ¼ ч.л лимотозу. Правим майонезата с пасотор. След сгъстяване на майонезата я покриваме с фолио и слагаме в хладилника да стегне. Слагаме в малка тенджера на котлона 2 ч.ч вода и като заври прибавяме ½ ч.ч пшеничен грис. Бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона като почне да прави балончета. Слагаме настрана да изстине и го бъркаме често, за да не хване коричка. Бъркаме, става гладък и не много гъст. Настъргваме на ренде 1 глава кромид лук. След като изстине гриса слагаме лука и сока на ½ лимон. Прибавяме и домашно направената майонеза. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме енергично. Слагаме в купа и прибираме в хладилника. Сервираме в чинии или купичка като разядка.


Продукти: грис, вода, лук, лимони, сол, черен пипер, яйца, олио, лимонтозу

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Декември 2016
Веселина Великова
За да ни е по - красиво, оформяме в салатена чиния или в малка купа. Украсяваме с клонки магданоз, маслини, моркови и мариновани краставички, изобразявайки цветя например.



Ако желаете, може да сложите връзка към Лъжлив хайвер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама