Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Лъжлив хайвер

Лъжлив хайвер

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ ч.ч пшеничен грис
2 ч.ч вода
1 глава лук
сокът на ½ лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 яйце
110 мл. олио
¼ ч.л сол
¼ ч.л. лимонтозу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме 110 мл. олио в мерителен съд. Прибавяме 1 яйце и ¼ ч.л сол и ¼ ч.л лимотозу. Правим майонезата с пасотор. След сгъстяване на майонезата я покриваме с фолио и слагаме в хладилника да стегне. Слагаме в малка тенджера на котлона 2 ч.ч вода и като заври прибавяме ½ ч.ч пшеничен грис. Бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона като почне да прави балончета. Слагаме настрана да изстине и го бъркаме често, за да не хване коричка. Бъркаме, става гладък и не много гъст. Настъргваме на ренде 1 глава кромид лук. След като изстине гриса слагаме лука и сока на ½ лимон. Прибавяме и домашно направената майонеза. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме енергично. Слагаме в купа и прибираме в хладилника. Сервираме в чинии или купичка като разядка.


Продукти: грис, вода, лук, лимони, сол, черен пипер, яйца, олио, лимонтозу

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Декември 2016
Веселина Великова
За да ни е по - красиво, оформяме в салатена чиния или в малка купа. Украсяваме с клонки магданоз, маслини, моркови и мариновани краставички, изобразявайки цветя например.



Ако желаете, може да сложите връзка към Лъжлив хайвер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама