Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Къпана баница

Къпана баница

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 бр. яйца
1-2 щипки сол
брашно
маргарин
сирене
подсолена вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От яйцата, солта и брашното се замесва меко тесто. Разделя се на 14 топчета. Оставят се да починат за малко (около 15 мин.). От всяко топче се разточва кора с големината на тавата в която ще печем баницата, корите се нареждат една върху друга, като между тях се слага чиста хартия, за да не залепнат. След като са готови всички кори, се слага на котлона тава с подсолена вода да заври и се приготвя още една с подсолена вода, но студена.

Първата кора се слага в намазана с мазнина тава, без да се обработва. Кората също се намазва с мазнина. Втората кора се потапя във врялата вода за няколко секунди, вади се и веднага се потапя в студената подсолена вода, вади се, изцежда се и се разстила върху първата кора. По същия начин се обработват и останалите кори, като всяка от тях се маже с мазнина, след като се сложи в тавата.

През 3-4 кори се поръсва обилно със сирене. Последната кора се слага, без да е обработена като останалите във вряща и студена вода. Баницата се пече в предварително загрята умерена фурна, докато се зачерви. След като се извади от фурната не се поръсва с вода, защото ще спадне.


Продукти: яйца, сол, брашно, маргарин, сирене, подсолена вода

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »

5 основни вреди на преработените храни

5 основни вреди на преработените храни

От храната зависи нашето здраве и пълноценен живот. Вижте няколко от основните вреди на преработените храни и решете, дали да ги употребявате.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Къпана баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама