Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни сладки с `кралска глазура`

Коледни сладки с `кралска глазура`

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
3 яйца
1 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче масло
1 ч.ч. смлени орехи
2 1/2 ч.ч. брашно /ако е необходимо добавете още/
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. ром
джинджифил
канела
ванилова захар

за глазурата:

2 белтъка
1/2 с.л. лимонов сок
1 ч.ч. пудра захар /ако е необходимо, добавете още/

за украса:
кокосови стърготини
захарни пръчици
фъстъчен крокант

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното. Направете кладенче и добавете останалите продукти. Замесете тесто и го покрийте с фолио. Сложете го в хладилник за около 15 мин.

Разбийте белтъците. Прибавете пудрата захар и лимоновия сок. Бийте с миксер, докато се получи достатъчна гъстота /не трябва да се разтича/.

Разточете част от тестото на тънък пласт. Изрежете фигурки с подходящи формички. Наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Печете на 150 градуса, като внимавате да не потъмнеят. Намажете с глазурата и украсете по ваше желание.


Продукти: яйца, мед, пудра захар, краве масло, орехи, брашно, сода бикарбонат, ром, джинджифил, канела, ванилова захар, лимонов сок, пудра захар, кокосови стърготини, захарни пръчици, фъстъчен крокант

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни сладки
Коледни джинджифилови сладки Линцер
Коледни сладки със захарна глазура
Коледни сладки с канела и мед
Коледни сладки с какао

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар24 Декември 2014
Az-gotvia.bg
Весела Коледа и щастлива Нова година!
Весела Коледа! Щастливи и прекрасни мигове!



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледни сладки с `кралска глазура`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама