Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Яхния от грах и червено цвекло

Яхния от грах и червено цвекло

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. грах от консерва
1 бр. лук
1 бр. червено цвекло
1/2 ч.ч. кисело зеле, нарязано ситно
1-2 ч.л. доматено пюре
магданоз
сушен риган
сушен черен пипер
1 к.л. пушен червен пипер
1 к.л. сладък червен пипер
3 с.л. олио
1 с.л. брашно
4 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Яхния от грах и червено цвекло

Цвеклото измиваме добре, белим и отново измиваме. Нарязваме на малки кубчета. Белим лука и нарязваме на едро. В олио (3 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) задушаваме нарязаните лук, цвекло, кисело зеле (измито добре с вода) и грах от консерва (1 ч.ч.). Прибавяме черен пипер на вкус и задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме последователно магданоз и риган на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Като поври няколко минути прибавяме доматено пюре (1-2 ч.л.). Опитваме и при необходимост посоляваме по вкус. Готвим яхнията докато зеленчуците се сварят и до предпочитаната гъстота на соса.


Продукти: грах, лук, цвекло, кисело зеле, доматено пюре, магданоз, риган, черен пипер, червен пипер, олио, брашно, вода

Тагове: Българска кухня, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Грах с домати

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Яхния от грах и червено цвекло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама