Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Ябълков пай - II вариант
Ябълков пай - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
около 700 гр. брашно
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
100 гр. кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода
за плънката:
2-3 едри ябълки
1/2 ч.ч.захар
1 ч.л.канела
1 ч.ч.счукани орехи
Яйцето се разбива със захарта и киселото мляко със содата. Получената смес се омесва на меко тесто с брашното. Оставя се за 1 час в хладилник.
Ябълките се обелват и рендосват и към тях се прибавят захарта, канелата и орехите. Тестото се разделя на 2 части и едната част се разточва на кръгла кора с големина малко по-голяма от големината на тавичката. Поставя се в тавичката, дъното се надупчва с вилица, за да не се вдига, сипва се плънката, заравнява се и отгоре се слага другата част от тестото, която също е разточена на кръгла кора. Притискат се краищата и излишното тесто се изрязва като от него се прави украса по желание. Преди да се сложи във фурната отгоре се надупчва с вилица. Пече се на 180 градуса до готовност. Когато е готов се поръсва с пудра захар.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай - II вариант
От форум:
От друг сайт: