Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Гевречета със сусам на фурна

Гевречета със сусам на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

220 г брашно
100 мл  вода
1/3 кубче мая
1 с.л олио
1 яйце
½ с.л захар
½ ч.л сол
1 жълтък + 2 с.л олио
1,2 с.л сусам - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното. В кладенче слагаме 1 яйце, 1 с.л олио и ½ ч.л сол. В топла вода слагаме маята и я размиваме. Оставяме я на топло да се активира. Към маята добавяме 1 с.л брашно и захарта и разбъркваме. Като шупне маята я слагаме в кладенчето. Замесваме меко тесто да не лепне по пръстите. Прехвърляме го на набрашнена маса. Оставяме тестото да втаса покрито с кърпа на топло за 50 мин. Като втаса тестото го делим на равни по големина топки около 10 броя. От тях си правим фитили. Като ги оформим ги усукваме. Свързваме им краищата. Получават се малки гевречета. Слагаме хартия за печене в тавата, в която ще печем гевречетата. Нареждаме ги на разстояние едно от друго. Оставяме ги да втасат 10-15 мин. Разбиваме жълтъка с олио и намазваме гевречетата с четка. Отгоре ги поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.


Продукти: вода, мая, олио, яйца, захар, сол, брашно, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Варени гевреци със сусам
Варени гевречета
Варени гевречета (бейгъл)

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Гевречета със сусам на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама