Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за пареното тесто:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
120 гр. масло
150 гр. брашно
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
4-5 яйца
щипка бакпулвер

за крема:
1 пакет крем ванилия без варене на "Д-р Йоткер"
450 мл. прясно мляко
250 гр. заквасена сметана

за глазурата:
100 гр. шоколад
1 с.л. олио
1 с.л. масло
фъстъчен крокант

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте в тенджера водата, млякото и маслото. Добавете захарта и солта. След като сместа заври, издърпайте настрана и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане гладка и хомогенна смес. Охладете за кратко. Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете бакпулвера.

Шприцовайте еклерите в тава с незалепващо дъно. Изпечете ги до златисто в силно сгорещена фурна.

Кремът разбийте по указания на пакета начин. Прибавете сметана и продължете да биете с миксер до хомогенна смес.

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с олиото и маслото. Разрежете охладените еклери по средата и напълнете с крем. Отгоре поръсете с шоколадова глазура и фъстъчен крокант.


Продукти: вода, прясно мляко, краве масло, брашно, захар, сол, яйца, бакпулвер, крем ванилия, заквасена сметана, шоколад, олио, фъстъчен крокант

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Еклери
Еклери - II вариант
Еклери - III вариант
Еклери с млечен крем и сметана
Еклерова торта

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Декември 2014
Надя Недева
Изглеждат превъзходно ! Ще ги изпробвам ;)



Ако желаете, може да сложите връзка към Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама