Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за пареното тесто:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
120 гр. масло
150 гр. брашно
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
4-5 яйца
щипка бакпулвер

за крема:
1 пакет крем ванилия без варене на "Д-р Йоткер"
450 мл. прясно мляко
250 гр. заквасена сметана

за глазурата:
100 гр. шоколад
1 с.л. олио
1 с.л. масло
фъстъчен крокант

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте в тенджера водата, млякото и маслото. Добавете захарта и солта. След като сместа заври, издърпайте настрана и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане гладка и хомогенна смес. Охладете за кратко. Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете бакпулвера.

Шприцовайте еклерите в тава с незалепващо дъно. Изпечете ги до златисто в силно сгорещена фурна.

Кремът разбийте по указания на пакета начин. Прибавете сметана и продължете да биете с миксер до хомогенна смес.

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с олиото и маслото. Разрежете охладените еклери по средата и напълнете с крем. Отгоре поръсете с шоколадова глазура и фъстъчен крокант.


Продукти: вода, прясно мляко, краве масло, брашно, захар, сол, яйца, бакпулвер, крем ванилия, заквасена сметана, шоколад, олио, фъстъчен крокант

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Еклери
Еклери - II вариант
Еклери - III вариант
Еклери с млечен крем и сметана
Еклерова торта

Последни статии

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Декември 2014
Надя Недева
Изглеждат превъзходно ! Ще ги изпробвам ;)



Ако желаете, може да сложите връзка към Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама