Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с киви и нишесте

Бисквитена торта с киви и нишесте

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. киви
400 мл. прясно мляко
100 мл. вода
4 с.л захар
½ пакетче нешесте киви
½ пакет бисквити Мадагаскар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена торта с киви и нишесте

Разтваряме ½ пакетче нишесте в 100 мл. вода и разбъркваме. Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона да заври. Слагаме захарта в прясното мляко и разбъркваме. След като заври прибавяме нишестето, което разтворихме и разбъркваме енергично. След като се сгъсти крема, но не прекалено, го дърпаме от котлона. Редим ред бисквити на дъното на малка йена. Следва ред крем и заглаждаме с лъжица. Белим кивито и го режем на тънки шайби. Нужно ни е 2 бр. за малка йена. Следва пак малко крем. Ред бисквити и пак крем, но повече като първият ред. Най-накрая натрошаваме 2 бисквити и ги разпръскваме отгоре. Като стегне я режем на квадрати и сервираме в десертни чинии.


Продукти: киви, прясно мляко, вода, захар, нишесте, бисквити

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Бисквитена торта
Бисквитена торта с малини
Бисквитена торта с банан
Бисквитена торта с домашен крем
Бисквитена торта с крем пудинг

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Бисквитена торта с киви и нишесте


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама