Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица

Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч брашно и още малко
1 яйце
130 мл. айрян
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л захар
2/3 к.ч домашна апетитка с домати и пипер /подобно на гъста лютеница/
130 г.сирене
1/3 кубче мая
70 г. колбас
1 жълтък + 1 с.л прясно мляко - за намазване
бял сусам - за поръсване
суха чубрица - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме 2 ч.ч брашно и в него правим дупка по средата. Слагаме 1 яйце, 1 щипка сол. Вадим яйцето, маята и айряна на стайна температура. В айрана слагаме маята и захарта с 2-3 с.л от брашното и разбъркваме докато се разтвори добре маята и се смеси всичко. Добавяме сместа при брашното. Замесваме меко тесто. Прехвърляме го после върху посипана с брашно маса и го месим докато стане напълно готово - меко и пухкаво.

Покриваме тестото с кърпа да втаса за 35-40 мин. докато се надигне. Втасалото тесто го делим на 8 части. Оформяме частите на кръгли топки. Посипваме с брашно масата и точим малки окръжности. Режем сиренето на малки кубчета, салама също. Мажем с домашна апетитка с лъжица върху кръга и слагаме от сиренето и салама по средата. Накрая поръсваме с ронена суха чубрица. Завиваме краищата и обръщаме. С ръце бързо оформяме на топки. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете. Готовите топки ги режем с остър нож на две места по средата на равно разстояние една от друга, като на снимката. Нареждаме всички закуски в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга, защото при печенето се надигат и бухват настрани. Мажем ги с жълтък с четка. Поръсваме със сусам. Печем на 200 градуса. Като се опекат приличат на пълни кошници.


Продукти: брашно, яйца, айрян, сол, захар, сирене, мая, колбас, прясно мляко, сусам, чубрица

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама