Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Розови френски макарони

Розови френски макарони

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

145 г бадемово брашно
145 г пудра захар
3-4 белтъка (80 г)
110 г фина кристална захар
30 мл вода
розова сладкарска боя

за масления крем:

50 г захар
1 белтък, от голямо яйце
150 г меко масло
ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пудрата захар се пресява, за да се разбият бучките. Бадемовото брашно (бадеми на прах) и пудрата захар се смесват в кухненски робот и се разбиват докато се смесят хубаво. Към бадемите със захарта се добавят 40 грама от белтъците (необходимо е белтъците да се измерят прецизно с електронна везна). Всичко се разбърква докато се образува паста. Добавя се сладкарска боя. Количеството и зависи от вида на боята.

Приготвя се италианския меренг. В малка тенджерка се смесват кристалната захар и водата. Разбъркват се на умерен огън докато захарта се разтопи и сиропът започне да ври. Щом заври бъркането се преустановява и сиропът се готви, докато достигне температура 120°C (измерва се със специален термометър).

През това време останалите 40 грама белтъци се разбиват с миксер докато побелеят и увеличат обема си. Към тях при непрекъснато разбиване с миксера на тънка струйка се добавя врелия сироп. Белтъците се разбиват на бърза скорост докато се сгъстят и станат лъскави. След това се разбиват известно време на по-ниска скорост докато сместа започне да се охлажда.

Към оцветената бадемова паста на 3 пъти се добавя италианския меренг, като разбъркването става с шпатула. Сместа не бива да се разбива прекалено дълго, тъй като мазнината от бадемите ще започне да се отделя и това ще се отрази на надигането на макароните във фурната, както и би направило повърхността им да изглежда мазна.

Сместа се изсипва в сладкарски пош с прав кръгъл накрайник, но може и с кесийка, на която се изрязва дупка. От сместа се правят кръгове (на разстояние един от друг) с диаметър 3,5 – 4 см в тава върху хартия за печене.

След като се шприцоват макароните, тавата се потупва отдолу или се тръска в плота за да излезе излишният въздух от макароните и за да се заравнят.

Макароните се оставят настрана, за да хванат коричка за 10 до 40 минути в зависимост от влажността на въздуха в помещението. Обикновено 20-30 минути са достатъчни, но може да се провери дали са хванали коричка на повърхността, като периодично се проверяват с пръст и при леко докосване с върха на пръста, повърхността на макароните не трябва да лепне.

Фурната се загрява на 170°C. Тавата с макароните се слага на средно ниво на фурната. Вратата на фурната се оставя съвсем леко отворена, за да не се събира влага в нея.

Макароните се пекат 15 минути. Ако са твърди на допир и лесно се отделят от хартията, значи са готови. Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат.

Приготвяне на крема

В купа на водна баня се смесват белтъка и захарта. Разбиват се леко с телена бъркалка, докато захарта се разтопи и при триене на сместа между два пръста не се усещат гранули. Прехвърля се в чиста и суха купа, като се внимава да не попадне вода от парите на водната баня. Разбива се с миксер на бързи обороти докато сместа увеличи обема си и се сгъсти. Оборотите се намалят и сместа продължава да се разбива докато се охлади и достигне стайна температура. Ароматизира се с ванилия. Тогава към нея при непрекъснато разбиване се добавя маслото на 3-4 пъти (то също трябва да е на стайна температура, за да не се пресече крема). Разбиването продължава докато сместа се сгъсти още и стане еднородна и пухкава.

За по-прецизно нанасяне, кремът се поставя в сладкарски пош с прав кръгъл накрайник.

Взима се една макаронена бисквитка. Върху обратната на лицевата страна се шприцова малко количество от крема. Покрива се с втора макаронена бисквитка.


Продукти: бадемово брашно, пудра захар, яйца, захар, сладкарска боя, краве масло, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти, Френска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Розови френски макарони


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама