Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос

Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 голям патладжан
3 големи зелени чушки
4 големи домата (3 са за пълнене и 1 за доматен сос)
1 тиквичка
около 1 каф.чашка зехтин
черен пипер
къри
сол на вкус
1 суп.лъж.нарязани пресни листенца от босилек
нарязан магданоз
чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изпичаме патладжана и чушките. Почистваме от люспите и нарязваме на парченца. Посоляваме на вкус, добавяме малко пресован чесън и запържваме с малко зехтин.

На 3 домата отрязваме капачета и издълбаваме внимателно. Посоляваме. Разпределяме пърженото кьопоолу в трите домата. Похлупваме с капачетата. Сърцевината на доматите нарязваме и смесваме с другия домат (също нарязан). Добавяме 3-4 суп.лъж.зехтин и босилек, сол, къри и черен пипер. Тиквичката режем на кръгчета.

Подходяща тавичка намазваме със зехтин. Подреждаме кръгчетата от тиквичката. Поливаме с нарязаните домати. Отгоре слагаме пълнените с кьопоолу и печем в гореща фурна, първо на долен реотан, а като поизври течността от соса запичаме едновременно на долен и горен реотан. Изпичаме до готовност на доматите и соса. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз.


Продукти: патладжан, чушки, домати, тиквички, зехтин, черен пипер, къри, сол, босилек, магданоз, чесън

Тагове: Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear