Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни бастуни

Коледни бастуни

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г меко масло
150 г захар
1 яйце
1 ванилия
300 г брашно
2 ч л разтворимо кафе
2 ч л какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледни бастуни

Яйцето, захарта и маслото се разбиват. Добавя се брашното и ванилията без кафето и какаото. Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 2 равни части. В едната се прибавят кафето, какаото и 3 ч л пудра захар с малко вода да стане на кашичка и се доомесва докато стане кафяво. Оставяме тестото в хладилник за 20-30 минути.

Бялото и кафявото тесто се разделят на 4 топки. Всяко топче се оформя на фитил. Усукват се по един бял и един кафяв, нарязва се на парчета и се оформя бастунче. Нареждат се в намаслена тавичка и печем в загрята 180 градуса 10 минути, почти да останат бели. Много вкусни и красиви за Коледния празник !


Продукти: краве масло, захар, яйца, ванилия, брашно, кафе, какао

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни бастунчета
Коледни меденки с канела и какао
Коледни сладки с какао
Коледни сладки

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Коледни бастуни


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама