Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни бастуни

Коледни бастуни

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г меко масло
150 г захар
1 яйце
1 ванилия
300 г брашно
2 ч л разтворимо кафе
2 ч л какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцето, захарта и маслото се разбиват. Добавя се брашното и ванилията без кафето и какаото. Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 2 равни части. В едната се прибавят кафето, какаото и 3 ч л пудра захар с малко вода да стане на кашичка и се доомесва докато стане кафяво. Оставяме тестото в хладилник за 20-30 минути.

Бялото и кафявото тесто се разделят на 4 топки. Всяко топче се оформя на фитил. Усукват се по един бял и един кафяв, нарязва се на парчета и се оформя бастунче. Нареждат се в намаслена тавичка и печем в загрята 180 градуса 10 минути, почти да останат бели. Много вкусни и красиви за Коледния празник !


Продукти: краве масло, захар, яйца, ванилия, брашно, кафе, какао

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни бастунчета
Коледни меденки с канела и какао
Коледни сладки с какао
Коледни сладки

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледни бастуни


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама