Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни бастуни

Коледни бастуни

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г меко масло
150 г захар
1 яйце
1 ванилия
300 г брашно
2 ч л разтворимо кафе
2 ч л какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцето, захарта и маслото се разбиват. Добавя се брашното и ванилията без кафето и какаото. Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 2 равни части. В едната се прибавят кафето, какаото и 3 ч л пудра захар с малко вода да стане на кашичка и се доомесва докато стане кафяво. Оставяме тестото в хладилник за 20-30 минути.

Бялото и кафявото тесто се разделят на 4 топки. Всяко топче се оформя на фитил. Усукват се по един бял и един кафяв, нарязва се на парчета и се оформя бастунче. Нареждат се в намаслена тавичка и печем в загрята 180 градуса 10 минути, почти да останат бели. Много вкусни и красиви за Коледния празник !


Продукти: краве масло, захар, яйца, ванилия, брашно, кафе, какао

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни бастунчета
Коледни меденки с канела и какао
Коледни сладки с какао
Коледни сладки

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледни бастуни


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear