Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с какао, канела и пудра захар

Кекс с какао, канела и пудра захар

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч.ч захар
2 ч.ч брашно
½ ч.ч олио
1 ванилия
1 ½ с.л  канела
1/2 ч.л сода за хляб
2 с.л пудра захар
1 ч.л бакпулвер
1 с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата в купа с миксер или телена бъркалка продължително до пухкав крем. Постепенно прибавяме захарта и пак разбиваме. Към сместа слагаме и олиото и пак разбъркваме.Пресяваме брашното и слагаме в него 1 ч.л бакпулвер и 1 ванилия за аромат. В киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Оставяме содата в млякото да се активира. След това и нея слагаме в купата с яйчената смес. Постепенна към сместа слагаме брашното и продължаваме да разбъркваме, за де се смесят всички съставки. От кексовата каша отделяме 1 ч.ч и в нея слагаме 1 с.л какао и ½ ч.л канела. Намазваме форма за кекс с дупка с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме от светлата смес. После равномерно слагаме от кафявата смес върху бялата. Загряваме предварително фурната на 180 гр. и слагаме да печем кекса до готовност. Проверяваме с тънка клечка дали се е изпекъл достатъчно.След като опечем кекса го обръщаме в чиния. Смесваме пудрата захар с 1 с.л канела и поръсваме кекса с цедка.


Продукти: яйца, захар, брашно, олио, ванилия, канела, сода за хляб, пудра захар, бакпулвер, какао

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кекс с какао
Кекс с какао и кафе
Кекс с какаов, портокалов и лимонов вкус

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с какао, канела и пудра захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear