Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с ябълки и моркови

Кекс с ябълки и моркови

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. крема сирене
2 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
2-3 ябълки
1 морков
1/2 ч.ч. счукани орехи

За глазурата:
1/2 ч.ч. кафява захар
50 гр. краве масло
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
счукани орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Крема сиренето се разбива с 1/4 ч.ч. захар, добавя се едно яйце и отново се разбива.

Отделно се разбива олиото с останалите яйца и захар. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, канелата, солта и сода бикарбонат. Постепенно се добавя към маслената смес и се бърка. След това се добавят нарязаните на дребно ябълки, настъргания морков и орехите. Кексът се пече при 170 градуса около 50 минути.

В тенджера сложете кафявата захар, маслото и прясното мляко и загрейте. Бърка се около минута, добавят се пудрата захар и ванилията и отново се бърка, докато стане гладка смес. Нанася се върху кекса и отгоре се поръсват счукани орехи.


Продукти: крема сирене, захар, яйца, олио, брашно, бакпулвер, канела, сол, сода бикарбонат, ябълки, моркови, орехи, кафява захар, краве масло, прясно мляко, пудра захар, ванилия

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с ябълки и моркови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear