Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с ябълки и моркови

Кекс с ябълки и моркови

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. крема сирене
2 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
2-3 ябълки
1 морков
1/2 ч.ч. счукани орехи

За глазурата:
1/2 ч.ч. кафява захар
50 гр. краве масло
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
счукани орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Крема сиренето се разбива с 1/4 ч.ч. захар, добавя се едно яйце и отново се разбива.

Отделно се разбива олиото с останалите яйца и захар. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, канелата, солта и сода бикарбонат. Постепенно се добавя към маслената смес и се бърка. След това се добавят нарязаните на дребно ябълки, настъргания морков и орехите. Кексът се пече при 170 градуса около 50 минути.

В тенджера сложете кафявата захар, маслото и прясното мляко и загрейте. Бърка се около минута, добавят се пудрата захар и ванилията и отново се бърка, докато стане гладка смес. Нанася се върху кекса и отгоре се поръсват счукани орехи.


Продукти: крема сирене, захар, яйца, олио, брашно, бакпулвер, канела, сол, сода бикарбонат, ябълки, моркови, орехи, кафява захар, краве масло, прясно мляко, пудра захар, ванилия

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с ябълки и моркови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама