Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с грис

Кекс с грис

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1 ч ч непълна грис
1 ч ч брашно
1 ч л сода бикарбонат
1 с л какао
2 капки червена хранителна боя
масло за намазване
течен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиват се 3 яйца със захарта, добавяме киселото мляко с разбита в него равна ч. л. сода, грисът и брашното. Разбърква се кексовата смес и се оставя за 15 минути да набъбне гриса. После се разделя в три купички - първата е бяла, втората с какаото се разбърква, третата с капки червена боя.

В тава върху хартия сипваме в средата 1 с. л. бяла смес, отгоре точно в центъра на бялата сипваме 1 с. л. с какаото, а върху него 1 ч. л. от червената смес и така докато привършат смесите. Печем 30 мин в загрята фурна. Изважда се и намазваме с масло и течен шоколад, но може и да се поръси с пудра захар. Да ви е сладко !


Продукти: яйца, захар, кисело мляко, грис, брашно, сода бикарбонат, какао, червена боя, краве масло, течен шоколад

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с грис /Галактобурико-Гърция/
Сладкиш с ябълки и грис
Кипърско шавали
Шарен кекс "Зебра"

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с грис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear