Начало » Закуски » Рецепти за Хапки » рецепта Хапки със сирене

Хапки със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2-3 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет 700-800 мл. хладка вода
около 2 кг. брашно
500-600 мл. разтопена свинска мас
300-400 гр. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по-големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по-тънка кора. Корите се намазват с мас и се пръсват с натрошено сирене, навиват се на руло и леко се разточват, за да станат плоски. Нарязват се на парчета с дължина 2 см., нареждат се в намаслена тава, намазват се с разбито яйце и се изпичат до готовност в загрята фурна на 180-200 градуса.


Продукти: яйца, сол, олио, сода за хляб, оцет, брашно, свинска мас, сирене

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Хапки със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама