Начало » Закуски » Рецепти за Хапки » рецепта Хапки със сирене

Хапки със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2-3 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет 700-800 мл. хладка вода
около 2 кг. брашно
500-600 мл. разтопена свинска мас
300-400 гр. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по-големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по-тънка кора. Корите се намазват с мас и се пръсват с натрошено сирене, навиват се на руло и леко се разточват, за да станат плоски. Нарязват се на парчета с дължина 2 см., нареждат се в намаслена тава, намазват се с разбито яйце и се изпичат до готовност в загрята фурна на 180-200 градуса.


Продукти: яйца, сол, олио, сода за хляб, оцет, брашно, свинска мас, сирене

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Хапки със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама