Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Джинджифилови сладки
Джинджифилови сладки
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 г меко масло
1 яйце
100 г кафява захар, но става и с бяла
2 ч. ч. брашно
60 г мед
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. сода за хляб
за слепване:
1 к. ч. сладко
за поръсване:
1 пакет кокос
1 пакет цветни захарни пръчици
Разбива се с миксер мекото масло със захарта, яйцето, меда, канелата, джинджифила, а накрая брашното, пресято със содата. Замесва се меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.
Късаме малки топчета като орехи, леко се сплескват отгоре и се нареждат в намаслена тава. Печем сладките в загрята фурна 150 градуса около 15 мин. Щом се извадят се оставят за малко в тавата да се стегнат. После две по две се слепват със сладко. Отгоре се намазват с малко разтопен шоколад и се поръсват с бял кокос и цветни шарени пръчици. Нека ни е вкусно и цветно за Коледа !
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много красиви сладки !
Какво сладко използва? Много са красиви!
Ако желаете, може да сложите линк към Джинджифилови сладки
От форум:
От друг сайт:
Виолета Матева