Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бързи рошави бухти

Бързи рошави бухти

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1 щипка сол
2 щипки захар
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
100 г сирене
1 ч.ч. брашно
олио - за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцето се чуква в купа и с вилицата се разбива с щипка сол и две щипки захар. Добавя се киселото мляко - 3-4 пълни лъжици, като предварително се разбърква с 1/2 бакпулвер. Натрошава се и сиренето. Брашното предварително се пресява и се сипва постепенно, а след като всичко се поеме добре се добавя още малко брашно - добавяйте и бъркайте, добавяйте и бъркайте. Трябва да се получи много гъсто тесто, което ще започне да се бърка трудно и ще се отдели като топка от стената на купата. Не се меси. Обилно олио се загрява в малка касерола. В една купичка отделно се сипва малко олио, в което се потапят пръстите на ръцете. Откъсва се малко топче от тестото, колкото орехче и с мазни пръсти се разстила в длани като мъничка питка с диаметър 4-5 см. Пускат се по 3-4 бр. в загрялото олио, като се обръщат от двете страни. Изпържват се до златисто.


Продукти: яйца, сол, захар, кисело мляко, бакпулвер, сирене, брашно, олио

Тагове: Бързи рецепти, Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Бухти
Бухти с пудра захар и ванилия
Бухтички

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Бързи рошави бухти


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама