Начало » Продукти » Физалис (Physalis)


Физалис (Physalis)

Физалис (Physalis)

02 Март 2015 | Силвия Кабаиванова

Физалис (Physalis) е род растения от семейство Картофови (Solanaceae), отдел Покритосеменни, клас Двусемеделни. Естествената страна на растението е топъл умерен и субтропичен климат, например Колумбия. Плодовете са оранжеви и по големина, форма и структура приличат на малки доматчета, които обаче са частично или изцяло скрити в подобна на хартия шушулка, която се формира от изсъхналия цвят на растението.

Плодът е сладък и сочен, леко кисел и много освежаващ. Според мен вкусът му прилича на вкуса на малки сладки доматчета. 100 грама от плода съдържат около 130 калории.

Плодът на физалиса има високо съдържание на криптоксантин или витамин А. Използва се много в сладкарството за украса на торти, пудинги, кремове и мелби, както и в плодови салати. Може да се прибави в сладка и мармалади, както и да се изсуши като смокините, гроздето и кайсиите.

Статията е прочетена: 1217 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Продукти:


реклама

реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама