Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Октопод от кренвирш
Октопод от кренвирш
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 кренвирша
черен пипер на зърна (за очички)
дафинов лист или друга подправка за уста
листа магданоз за шапка
Започваме да режем кренвирша по средата докато останат 3-4 см неразрязано. Всяка половинка режем на още 3 ивици. Това ще са пипалата на октопода, а неразрязаното - главата. В тенджера кипваме вода и поставяме кренвиршите да се сварят. Слагаме 2 зърна черен пипер за очички, малко парче дафинов лист за уста и лист магданоз за шапка.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Октопод от кренвирш
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова