Начало » Съвети и идеи

Съвети и идеи

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.

още ... »

Приемайте редовно пълнозърнести храни за дълголетие

Приемайте редовно пълнозърнести храни за дълголетие

Режим на хранене, който включва три пъти дневно пълнозърнести храни изглежда, че води до по-голямо дълголетие, включително и чрез намалена смъртност от инфаркт и рак, сочи проучване.

още ... »

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.

още ... »

10 правила за приготвяне на кекс

10 правила за приготвяне на кекс

Всички продукти се разбиват винаги в една посока – по посока на часовниковата стрелка или обратно.

още ... »

Как да приготвим вкусна пита: съвети и идеи

Как да приготвим вкусна пита: съвети и идеи

Ароматът на току що изпечен, домашен хляб с хрупкава коричка изпълва стаите на къщата, кара ви да си спомняте детството и ви връща при баба, на топло и уютно край печката...

още ... »

Детски шоколадови бонбони

Детски шоколадови бонбони

Ако сте купили на детето си Коледен календар с шоколадчета, след като бъдат изядени не изхвърляйте опаковката, в която са били, а си направете нови! За тази цел могат да се ползват и други опаковки от бонбони, които са с интересна форма.

още ... »

Как да пестим време при готвене

Как да пестим време при готвене

Фризерът в днешно време е незаменимо средство за консервиране на различни хранителни продукти, особено когато нямаме време, за да приготвим зимнина или обичаме да използваме пресни подправки.

още ... »

Как да си направите лебед от ябълка

Как да си направите лебед от ябълка

Направете чудесна украса за празничната трапеза. Вижте как да изрежете ябълка и да си направите от нея лебед.

още ... »

Готварски съвети за начинаещи

Готварски съвети за начинаещи

За застройката:
Застройката се прави след като сварената вече супа се свали от котлона. Разбийте яйцето добре и прибавете няколко лъжици студена вода. Отново разбийте. Прибавяйте постепенно по малко от горещия бульон, докато напълните купата, в която сте разбили яйцето.

още ... »

Кога е най-правилно да добавим солта

Кога е най-правилно да добавим солта

Често се питаме кога да посолим даден продукт. Има известни правила, които трябва да се спазват. Например месният бульон се посолява когато е напълно готов, а рибният - в началото на варенето.

още ... »



1 | 2 | напред »


реклама

реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама