www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 24 Септември 2011

Шоколадова глазура

Необходими продукти
Шоколадова глазура - вариант I
50 г. натурален/готварски шоколад
30-40 мл. прясно мляко

Шоколадова глазура - вариант II

100 г. натурален/готварски шоколад
6 с.л. сметана
3 с.л. краве масло

Шоколадова глазура - вариант I
Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня) и към него се прибавя по малко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.
Тази глазура е използвана в рецептата Шоколадов маскарпоне чийзкейк

Шоколадова глазура - вариант II
Натрошете шоколада в купа. Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона и добавете сметаната. Излейте горещата смес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна смес.
Тази глазура е използвана в рецептата Браунис с Маскарпоне