Публикувана от Az-gotvia .bg на 24 Септември 2011
![]() | Необходими продукти Шоколадова глазура - вариант I 50 г. натурален/готварски шоколад 30-40 мл. прясно мляко Шоколадова глазура - вариант II 100 г. натурален/готварски шоколад 6 с.л. сметана 3 с.л. краве масло |
Шоколадова глазура - вариант I Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня) и към него се прибавя по малко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат. Тази глазура е използвана в рецептата Шоколадов маскарпоне чийзкейк Шоколадова глазура - вариант II Натрошете шоколада в купа. Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона и добавете сметаната. Излейте горещата смес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна смес. Тази глазура е използвана в рецептата Браунис с Маскарпоне |